De verschillende reisklassen uitgelegd

Wanneer je een vliegreis gaat boeken kun je kiezen uit verschillende reisklassen. Waar een vliegreis vroeger alleen was weggelegd voor de ‘elite’, werden de vliegreizen in de jaren 50 toegankelijker voor het bredere publiek door het toevoegen van een ‘Tourist Class’. De reisklassen ontstonden en alhoewel de namen en specificaties door de jaren heen variëren, blijven de basisprincipes hetzelfde. Zo kennen we in deze tijd de welbekende drie reisklassen: Economy, Business en First Class en hier is sinds enkele jaren Premium Economy aan toegevoegd. De verschillende reisklassen kunnen per luchtvaartmaatschappij verschillen in naam, maar ook in services. Over het algemeen hebben ze veel overeenkomsten In deze blog vertellen we je meer over de verschillende reisklassen.

Economy Class

Allereerst, Economy Class. Deze reisklasse kan verschillende namen aannemen, zo zien we Economy Class ook voorbij komen als ‘Coach Class’. Economy Class is de eenvoudigste reisklasse en daarmee de voordeligste reisoptie. Economy Class kenmerkt zich door ‘standaard’ stoelen met beperkte beenruimte en meer stoelen (dus meer passagiers) in de cabine.

Premium Economy is sinds enkele jaren toegevoegd aan de reisklassen. Niet elke luchtvaartmaatschappij biedt deze optie aan, daarom wordt deze nog gecategoriseerd onder ‘Economy Class’. We zien dat steeds meer maatschappijen deze klasse toevoegen aan hun totaalproduct. Premium Economy vult het gat dat tussen Economy en Business Class valt. Voor een zakelijke reis kiezen steeds meer bedrijven ervoor om Premium Economy te vliegen vanwege de voordelen. Zo biedt Premium Economy extra comfort en uitgebreidere service. Denk hierbij aan extra beenruimte, bredere stoelen, stroomvoorziening, een ruimere keuze aan maaltijden en een rustige cabine die afgeschermd is van Economy en Business Class. Een mooie tussenstap van Economy naar Business Class, met een lager prijskaartje.

Business Class

Business Class is al jaren een bekend begrip. De naam doet natuurlijk meteen denken aan zakelijk reizen. Tijdens een zakelijke reis wil men vaak nog meer kunnen genieten van een extra stukje privacy en ontzorging. In Business Class krijg je dan ook voorrang op de luchthavens; je mag als eerste instappen aan boord en vermijd zo eventueel lange rijen. Luxe (vaak ‘Full-flat’) stoelen zorgen ervoor dat je optimaal rust kunt pakken tijdens een vlucht. Werken aan boord is ook geen probleem dankzij stroomvoorzieningen en privacyschermen. Daarnaast biedt een Business Class vaak gastronomisch waardige maaltijden aan. Zo kom je goed uitgerust aan op je bestemming en kun je meteen aan het werk!

First Class

Deze reisklasse wordt enkel aangeboden op langeafstandsvluchten en ook bijvoorbeeld binnen de Verenigde Staten is dan ook de meest luxueuze keuze. Wat First Class onderscheidt van de rest, is voornamelijk het level in privacy en luxe. De meeste vliegtuigmaatschappijen bieden in First Class een volledige cabine aan per reiziger, waar je je volledig kunt afsluiten. We zien ook aparte incheckbalies en toegang tot ‘First Class lounges’ op het vliegveld. Interessant is het feit dat steeds meer luchtvaartmaatschappijen deze klasse schrappen, omdat er steeds minder vraag naar is en het veel waardevolle ruimte in een vliegtuig inneemt die ook op een andere manier benut kan worden.

De reisklassen bieden verschillende mogelijkheden voor diverse reizigers. Wil jij weten welke klasse bij jouw zakelijke reisdoel past? Neem gerust contact met ons op.