Support

Covid- 19 International Travel Document

Ga naar Covid- 19 International Travel Document

Covid- 19 Reisadvies (NL)

Ga naar Covid- 19 Reisadvies (NL)

Covid- 19 Details before travel (UK)

Ga naar Covid- 19 Details before travel (UK)

Visa aanvragen

Op het moment dat u uw reisplannen bij ons bekendmaakt, zal uw persoonlijke Account Manager u adviseren over eventuele benodigde visa. Om het regelen van een visum voor u zo eenvoudig mogelijk te maken en de aanvraagprocedure zo efficiënt mogelijk te laten verlopen, nemen wij u graag zoveel mogelijk werk uit handen. Wij sturen u het visum aanvraagformulier toe en regelen een persoonlijke koerier die het formulier komt ophalen.

De visum aanvraagprocedure wordt vervolgens geregeld door onze partner CIBT/Embassy Services. De gespecialiseerde medewerkers van CIBT en Embassy Services zjin bekend met het personeel van de diverse ambassades en kennen de procedures. Zij zorgen ervoor dat uw visum zo spoedig mogelijk wordt verleend. Indien het visum is afgegeven, wordt het per koerier bij uw bedrijf afgeleverd. Het is ook mogelijk dat wij het visum voor u in ontvangst nemen en het samen met uw reisdocumenten klaarleggen in de vertrekhal op Schiphol.

De visum aanvraagprocedure Ga naar Embassy Services

Blacklist EU

Juridische Mededeling
De burgerluchtvaartinspectiediensten van de lidstaten van de Europese Gemeenschap zijn slechts in staat vliegtuigen te inspecteren van maatschappijen die vluchten exploiteren naar en van luchthavens in de Gemeenschap. Gezien de willekeurige aard van dergelijke inspecties kunnen onmogelijk alle vliegtuigen die op elke luchthaven van de Gemeenschap landen, worden gecontroleerd. Dat een luchtvaartmaatschappij niet op de communautaire lijst voorkomt, betekent daarom niet automatisch dat deze maatschappij aan de toepasselijke veiligheidsnormen voldoet. Wanneer een luchtvaartmaatschappij die thans op de communautaire lijst voorkomt, van mening is dat zij in overeenstemming is met de noodzakelijke technische onderdelen en voorwaarden die door de desbetreffende internationale veiligheidsnormen zijn voorgeschreven, kan zij de Commissie verzoeken een procedure te beginnen om van de lijst te worden geschrapt. Er is alles in het werk gesteld om de precieze identiteit te controleren van alle op de communautaire lijst voorkomende luchtvaartmaatschappijen, met name door het opnemen van de door de ICAO aan elke maatschappij toegekende specifieke (en unieke) lettercodes, het land waar het certificaat is toegekend en het nummer van het air operator certificate (of de exploitatievergunning ). Niettemin is een absolute controle niet in alle gevallen mogelijk geweest, als gevolg van een totaal ontbreken van gegevens over enkele luchtvaartmaatschappijen die mogelijk op de grens, of volledig buiten de grens van het erkende internationale luchtvaartregime opereren. Het kan daarom niet worden uitgesloten, dat er maatschappijen zijn die te goeder trouw onder dezelfde handelsnaam werkzaam zijn als een van de in de communautaire lijst opgenomen luchtvaartmaatschappijen.

Air safety list Lees meer

Rechten Vliegtuigpassagiers

Om te garanderen dat vliegtuigpassagiers correct worden behandeld, verleent de Europese Unie een aantal rechten aan reizigers. Schiphol Travel geeft u hieronder een uitleg over uw rechten als passagier, en wat u kunt doen als u te maken krijgen met een probleem over instapweigering, annuleringen, vertragingen, bagage, verwondingen of overlijden.

Rechten Vliegtuigpassagiers Rechten vliegtuigpassagiers

Code reisaanbiedingen

Het doel van deze code reisaanbiedingen is het voorkomen van misleidende reclame-uitingen op de Nederlandse markt voor de consument. Dit gaat over de prijs en de beschikbaarheid van reis-, recreatie-, vervoer- en verblijfsdiensten.

Code reisaanbiedingen Code Reisaanbiedingen

Online inchecken

Via de Schiphol Travel App en via de online sites van uw luchtvaartmaatschappij kunt u makkelijk en snel online inchecken.

Naar alle check-in pagina's van airlines Naar anvr

Vertrek & aankomst Schiphol

Hier vindt u alle vertrekken van en aankomsten op Amsterdam Schiphol

Vertrekken en aankomsten Schiphol vertrekken & aankomsten Schiphol

Flight tracking

Op flightradar24 vindt u live air traffic bewegingen

Flightradar 24 Flightradar24

Reizigersprofiel

Hier vindt u het formulier voor het reizigersprofiel

Schiphol Travel Client Profile Traveller profile form