De voordelen van zakenreizen

Zakenreizen kunnen verschillende doelen hebben. Zo kan het zijn dat werknemers op reis gaan om een zakelijk evenement bij te wonen. Een zakenreis kan ook plaatsvinden om relaties in het buitenland te ontmoeten of bezoeken. Daarnaast zien we dat medewerkers afreizen naar het buitenland voor cursussen of trainingen om hun vaardigheden te verbeteren of om nieuwe programma’s te leren kennen. Er zijn veel verschillende reisdoelen die allemaal hun verschillende voordelen hebben. Niet iedereen kent de voordelen van zakelijke reizen. In deze blog vertellen we je graag wat de voordelen zijn van zakenreizen en hoe dit waardevol kan zijn voor je organisatie en haar medewerkers.

Ontwikkeling van medewerkers en het bedrijf

Eén van de voordelen van business travel is de ontwikkeling binnen een bedrijf . Dit kan zowel om de ontwikkeling van een medewerker als de ontwikkeling van het bedrijf zelf gaan.

Een medewerker kan bijvoorbeeld een evenement, seminar of cursus bijwonen in het buitenland. De medewerker vertegenwoordigt het bedrijf en werkt tegelijkertijd aan de eigen zakelijke ontwikkeling. Men leert een nieuwe skill, een bestaande skill uit te bereiden of kennis over een bepaald onderwerp te vergroten. Deze ontwikkeling is dus niet alleen waardevol voor de organisatie, maar deze nieuwe kennis verrijkt de medewerker ook op persoonlijk vlak. Uit onderzoek is gebleken dat met name jongere medewerkers juist dit aspect erg belangrijk vinden. Ze willen zich door continu blijven doorontwikkelen en zo kun je hen als werkgever aan je binden.

Zakelijke relaties opbouwen en onderhouden

Het kan zeer waardevol zijn om relaties persoonlijk, offline dus, te bezoeken. Eén van de voordelen van een zakelijke reis is dan ook het opbouwen, onderhouden of zelfs versterken van een zakelijke relatie of partnerschap. Veel organisaties werken nu eenmaal samen met partners en relaties die niet in hetzelfde land gevestigd zijn.

Dankzij de huidige technologieën kan er heel veel gerealiseerd worden op afstand. Maar om net die stap verder te gaan of een belangrijke deal te kunnen sluiten, kan het fijn zijn om een nieuwe of juist bestaande klant in het echt te ontmoeten. Vaak brengt dit een extra gevoel van vertrouwen en verbondenheid met zich mee.

Marktuitbreiding of marktonderzoek

Een ander voordeel van een zakenreis is het kunnen uitbreiden van je markt, klantengroep of zelfs je scala aan producten of diensten. Zo kun je tijdens een zakenreis de markt in een ander land verkennen. Wat doen zij anders, welke producten of diensten bieden zij aan die jouw organisatie wellicht nog niet heeft overwogen? Een goed voorbereid plan van aanpak is cruciaal voor een succesvol marktonderzoek op reis.

Niet alleen de aangeboden producten en diensten kunnen anders zijn in het buitenland, ook de klanten of de doelgroep. De potentiële klanten in het betreffende land hebben wellicht andere behoeften, wensen en een andere kijk op ontwerp, gebruiksgemak en functionaliteiten. Veel verschillende aspecten om te onderzoeken in een potentiële markt voor jouw organisatie.

Wat Schiphol Travel voor jou kan betekenen

Het regelen van een zakenreis kan veel tijd in beslag nemen, wist jij dat je dit eenvoudig over kunt laten aan een zakelijke reis organisatie als Schiphol Travel? Wanneer je er voor kiest om dit uit te besteden, wordt dit vakkundig uit handen genomen en weet je zeker dat er geen details over het hoofd worden gezien. Wij kunnen je daarbij helpen! Neem contact met ons op om de mogelijkheden voor jouw organisatie te bespreken.